Catalogarea înainte de publicare: experienţe

  • Natalia GOIAN, șef, Conf. univ. dr., Catedra de biblioteconomie și asistenţă informaţională, USM
Keywords: Promovarea culturii, cartea, Biblioteca Municipală

Abstract

       În condiţiile ridicării nivelului cultural şi economic al societăţii se simte şi creşterea calitativă a cerinţelor beneficiarilor. în această situaţie este necesară şi dezvoltarea unui sistem naţional pentru schimbul de informaţii bibliografice asupra publicaţiilor apărute în țară; aplicarea unor procedee moderne în naţionalizarea tehnicii de catalogare etc.

          Raportul pregătit de Jean Richard, reprezentant al Consiliului Europei, o privire de sinteză asupra politicii naţionale in domeniul cărţii în Republica Moldova, conţine mai multe recomandări, inclusiv încurajarea dezvoltării unei reţele eficiente şi variate de puncte de acces, care ar dispune de un larg sortiment de cărți de calitate; implementarea unui proiect pentru elaborarea catalogului cărţilor disponibile (“Books in print”), în colaborare cu Consiliul Europei ş.a.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-06-28
How to Cite
GOIAN, șef, Conf. univ. dr., Catedra de biblioteconomie și asistenţă informaţională, USM, N. (2020) “Catalogarea înainte de publicare: experienţe”, BIBLIOPOLIS, 17(1), pp. 24-26. Available at: http://ojs.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/273 (Accessed: 27September2023).
Section
Teorie și Practică

Most read articles by the same author(s)