ALTE SPAŢII /ALT TIMP:MIRCEA ELIADE Şl MICHEL FOUCAULT

  • Alexandru COSMESCU-Jr.
Keywords: MICHEL FOUCAULT, MIRCEA ELIADE

Abstract

             Una dintre atitudinile cele mai specificumaneestefaptul că ne raportăm întotdeauna la un Celălalt exterior nouă, unul de foarte multe ori absent, construit de noi înşine sau produs al unei interpretări personale a lucrurilor din jur, interpretare, de adese ori, exagerată. Dar, oricum, acest Celălalt este ceva cu care intrăm într-un sistem de relaţii, un fel de nod în care se adună toate relaţiile noastre la un moment dat.

            Celălalt este, pentru noi, ceea ce nu putem fi, nu îndrăznim să fim sau o oglindă pentru ceea ce suntem în cel mai intim strat al nostru. Ne definim în raport cu el, în relaţie cu el. Şi nu există un Celălalt unic - la fiecare moment dat, Celălalt este diferit. De obicei, e ceea ce iese dintre limitele experienţei noastre cotidiene şi ne permite experimentarea anumitor stări de un gen total diferit.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-06-29
How to Cite
COSMESCU-Jr., A. (2020) “ALTE SPAŢII /ALT TIMP:MIRCEA ELIADE Şl MICHEL FOUCAULT”, BIBLIOPOLIS, 21(1), pp. 69-71. Available at: http://ojs.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/289 (Accessed: 27February2021).