„NU MĂ MAI SATUR DE FRUMUSEȚEA ȘI BOGĂȚIA LIMBII ROMÂNE…”

  • Irina NECHIT

Abstract

– Stimate Vlad Pohilă, felicitări pentru cartea Și totuși, limba română!…, apărută recent la Editura „Prometeu”. În cele aproape 500 de pagini ale volumului, am impresia, personajul principal al scrierilor tale este limba română, prezentată în cele mai diferite contexte. Cum trebuie să scrie astăzi un autor, ca să nu banalizeze „tema limbii”?

– „Tema limbii” nu poate fi banalizată, bagatelizată nicicând, nicăieri, cu atât mai puțin acum, la noi, unde româna se află în niște condiții specifice, cu precădere nefaste. Cine se apucă să scrie despre limba română – că o elogiază, că o apără de prigoană, că încearcă să o cultive – ar face bine să abordeze fațete de maximă sensibilitate, aspecte ce ar viza pe vorbitorii ei autentici, nu pe cei „de serviciu” sau rătăciți. Și, esențial – despre limbă e necesar să se scrie corect.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-09-11
How to Cite
NECHIT, I. (2020) “„NU MĂ MAI SATUR DE FRUMUSEȚEA ȘI BOGĂȚIA LIMBII ROMÂNE…””, BIBLIOPOLIS, 77(2), pp. 47-50. Available at: http://ojs.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/553 (Accessed: 2March2021).