UN APĂRĂTOR AL FRUNTARIILOR DE EST ALE ROMÂNISMULUI

  • Tamara GORINCIOI

Abstract

       La acest sfârșit de Florar 2008, în urbea noastră, s-a produs un eveniment cultural de zile mari: lansarea volumului de publicistică Și totuși, limba română de Vlad Pohilă. O carte prilejuită și de o frumoasă aniversare a colegului nostru – un apreciat lingvist, traducător, publicist, redactor, cu adevărat un om de seamă al cărții, al limbii și al culturii românești.

        Vlad Pohilă nu a mai editat vreo carte de circa 10 ani, motivele fiind modestia ce îl caracterizează, poate și simțul excesiv al măsurii, exigența deosebită față de calitatea scrisului, dar și problemele de ordin financiar. Apariția acestei prețioase și rare tipărituri i-o datorăm atât inimoasei directoare a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, dna conf. univ. dr. Lidia Kulikovski, cât și colegilor și prietenilor săi: Genoveva Scobioală, conf. univ. dr. Vasile Șoimaru, familiei inginerului Paul Bibicu și dr. Alexandra Bibicu.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-09-12
How to Cite
GORINCIOI, T. (2020) “UN APĂRĂTOR AL FRUNTARIILOR DE EST ALE ROMÂNISMULUI”, BIBLIOPOLIS, 77(2), pp. 85-89. Available at: http://ojs.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/563 (Accessed: 14April2021).