EXPOZIŢIA VIE (METODOLOGIE DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE)

  • Lidia KULIKOVSKI,Conf. univ., director, Departamentul studii şi cercetări
Keywords: EXPOZIŢIA VIE, Biblioteci, Organizare, Vizibilitate şi impact

Abstract

        Expoziţia de carte este o metodă de informare specifică activităţii bibliotecare, practicată de sute sau poate şi mii de ani. Expoziţiile tradiţionale / formale nu
mai sunt atractive pentru utilizatori într-o lume bogat colorată de mediile electronice. Nu mai sunt atractive nici suporturile seculare, tipice bibliotecare, pentru expoziţii – raftul-şevalet – din fier, aluminiu sau lemn. Bibliotecarii, experimentaţi până la perfecţiune, în organizarea expoziţiilor, sunt în căutare de forme şi metode noi de expunere a cărţii şi informaţiei – de dragul schimbării acestei forme milenare de activitate, au îmbrăţişat formatul şi mediul electronic de expunere. Bibliotecarii tineri, rebeli, sunt orientaţi pe schimbare, experimentează locuri şi suporturi noi de expunere, utilizează diverse artefacte, dar încă timid.

Downloads

Download data is not yet available.
Published
2020-06-09
How to Cite
KULIKOVSKI,Conf. univ., director, Departamentul studii şi cercetări, L. (2020) “EXPOZIŢIA VIE (METODOLOGIE DE ORGANIZARE ŞI DESFĂŞURARE)”, BIBLIOPOLIS, 64(1), pp. 31-34. Available at: http://ojs.hasdeu.md/index.php/bibliopolis/article/view/65 (Accessed: 26February2021).
Section
Teorie și Practică