Infrastructura tehnologica a bibliotecii - element al transformării digitale - RUSU, Victor (BIBLIOPOLIS, 2024)
Invenția Internetului a generat dezvoltarea tehnologiei informației, a infrastructurii de telecomunicații conexe, afectând practic toate domeniile de activitate umană. De la smartphone-le din buzunarele noastre până la dispozitivele inteligente, care controlează echipamentele din casa noastră, tehnologiile sunt peste tot. Tehnologiile informaționale au modificat fundamental modul în care bibliotecile își îndeplinesc misiunile specifice de selectare, organizare, conservare și furnizare de acces la informații. În articol este abordat aspectul de infrastructura tehnologică: componenetele hardware și software care sunt elemente cheie în procesul de transformre digitală a unei instituții.