Lectura ca provocare și competiție - PILCHIN, Ivan (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul explorează elaborarea și proiectarea listelor de lectură, care pot deveni un instrument eficient în crearea unui parcurs al cunoașterii și al organizării timpului. Autorul subliniază că esențială este calitatea lecturii, nu cantitatea, și că fiecare cititor trebuie să-și găsească propriul ritm și modalitatea de a interacționa cu textul.