Chișinău – drumul către Europa - RAILEAN, Nikita (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul face trimitere la transformarea Chișinăului în contextul integrării europene, evidențiindu-se avantajele și dezavantajele acestui proces. Printre beneficii se numără dezvoltarea economică prin investiții străine și finanțări europene, îmbunătățirea calității vieții (educație, sănătate, standarde de trai) și diversitatea culturală promovată de schimburile internaționale. Textul subliniază necesitatea unui echilibru între europenizare și păstrarea valorilor locale pentru un viitor sustenabil al orașului.