Chișinău – Capitala Europeană a viitorului - ROTARU, Bogdan (BIBLIOPOLIS, 2025)
Materialul vorbește despre potențialul orașului Chișinău de a deveni o capitală europeană, prezentându-se condițiile necesare și atractivitatea orașului în contextul globalizării și integrării europene. Se subliniază importanța infrastructurii moderne, dezvoltarea economică, guvernanța transparentă și accesul la educație și cultură pentru atingerea acestui statut. Chișinăul este prezentat ca un spațiu atractiv datorită patrimoniului cultural bogat, costurilor de trai accesibile și potențialului turistic diversificat.