Oraș din staniol și chihlimbar - SCHIȚCO, Nicoleta (BIBLIOPOLIS, 2025)
Textul oferă o viziune de transformare a orașului Chișinău într-un oraș european, evidențiind diversitatea arhitecturală reflectată în clădiri precum Primăria, Biblioteca Națională a Republicii Moldova și Catedrala „Nașterea Domnului”. Se subliniază valorile europene, diversitatea culturală și protejarea mediului, promovate prin proiecte ecologice și inițiative ale tinerilor. Chișinăul devine un „șirag de chihlimbar” al viitorului european.