Dreptul de autor și bibliotecile - ȚURCAN, Nelly (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul prezintă o revistă a presei dedicate rolului central al dreptului de autor în activitatea bibliotecilor, evidențiind provocările generate de digitalizare, legislație și acordurile de licențiere. Sunt abordate gestionarea resurselor digitale, educația juridică și adaptarea la tehnologii noi, precum inteligența artificială. Materialul explorează studii de caz internaționale, propunând bune practici pentru a sprijini bibliotecile în facilitarea educației și cercetării într-un cadru legal clar.