Leonida Lari: artistul vizionar și ieșirea din labirintul imperial - FONARI, Victoria (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul analizează opera Leonidei Lari, cu accent pe volumul Lira și păianjenul, evidențiind viziunea sa orfică și rolul poetului ca apărător al cetății și al valorilor arhetipale. Prin melancolie și transcendență, Leonida Lari traversează labirintul ontologic, de la cetatea cotidiană la libertatea spirituală, inspirându-se din Platon și Bachelard. Poezia sa, marcată de fulger, foc și melos, transcende timpul, anticipând rezistența împotriva automatismului social și afirmând nemurirea neamului prin artă.