Biblioteca renovată: un nou început al Bibliotecii „Mihail Ciachir” - VINTILĂ, Angela (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul consemnează redeschiderea festivă, pe 28 ianuarie 2025, a Bibliotecii „Mihail Ciachir” din Chișinău, filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, după o renovare amplă realizată printr-un parteneriat între Primăria Chișinău, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Consiliului municipal Chișinău și Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare (TIKA). În cadrul evenimentul a avut loc dezvelirea bustului savantului Mihail Ciachir, simbol al identității găgăuze, realizat de sculptorul Serghei Josu și arhitectul Mihail Andrieș. La eveniment au participat primarul general al Municipiului Chișinău Ion Ceban, reprezentanții TIKA, ambasadorul Turciei Excelența Sa Uygar Mustafa Sertel, oameni de cultură. Renovarea biblioteci a transformat-o într-un spațiu modern, multifuncțional, adaptat nevoilor comunității găgăuze și chișinăuiene. Evenimentul a inclus recitaluri de poezie, momente artistice și expoziții tematice, consolidând rolul bibliotecii ca hub cultural și educațional.