Biblioteca renovată: un nou început al Bibliotecii „Mihail Ciachir” - TARAGAN, Elena (BIBLIOPOLIS, 2025)
Pe 28 ianuarie 2025, Biblioteca „Mihail Ciachir” din Chișinău, filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, a fost redeschisă după o renovare majoră, realizată printr-un parteneriat între Primăria Chișinău, Direcția Generală Cultură și Patrimoniu Cultural a Consiliului municipal Chișinău și Agenția Turcă de Cooperare și Coordonare (TIKA). Evenimentul festiv a marcat dezvelirea bustului savantului Mihail Ciachir, simbol al identității găgăuze. Expoziții tematice și momente artistice au subliniat importanța culturală a evenimentului.