Și totuși… Vlad Pohilă rămâne și acum în sufletele celor care l-au cunoscut - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2025)
Textul consemnează masa rotundă organizată de Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” în memoria lui Vlad Pohilă, cu prilejul împlinirii a 72 de ani de la nașterea sa. La eveniment au fost prezenți scriitori, lingviști, jurnaliști și bibliotecari, care au evocat contribuțiile sale remarcabile ca ziarist, lingvist, traducător, redactor-șef al revistei „BiblioPolis” și promotor al limbii și culturii române. Participanții au evidențiat profesionalismul, exigența și devotamentul său față de scris și față de misiunea bibliotecii. Evenimentul a inclus lansarea volumului de proză scurtă „Pe bulevardul fără oameni” și prezentarea unei biobibliografii dedicate lui Vlad Pohilă.