„Încă mai cred că bibliotecile vor salva lumea”: Raia Rogac în dialog cu acad. Gheorghe Păun - PĂUN, Gheorghe; ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2025)
Interviul consemnează activitatea academicianului Gheorghe Păun, personalitate marcantă în domeniul informaticii teoretice și al culturii românești. Discuția explorează rolul revistei „Curtea de la Argeș”, concepută ca o punte culturală panromânească între România, Republica Moldova și diaspora, cu peste 14 ani de apariție neîntreruptă și colaboratori din întreaga lume. Este evidențiată importanța bibliotecilor și a revistelor culturale ca forme de rezistență intelectuală și memorie colectivă, în special într-o epocă dominată de superficialitatea digitală. Interviul subliniază și actualitatea lui Eminescu, reflectată constant în paginile revistei, precum și necesitatea promovării simbolurilor culturale, cum ar fi monumentele dedicate poetului.