Povestea de succes prezentată la Sesiunea „Transformarea experienței utilizatorilor: nevoi și așteptări”, cu ocazia împlinirii a 147 de ani ai Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” - LUCHIȚA, Ana-Maria (BIBLIOPOLIS, 2025)
Povestea de succes a Anei-Maria Luchița, elevă și cititoare fidelă a Bibliotecii „Ovidius”, a început acum șase ani, odată cu primele activități organizate de bibliotecă și cu participarea la Programul „Provocarea verii”. Implicarea sa în diverse proiecte, precum „Bătălia cărților”, Concursul Internațional de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, „Chișinăul citește” sau taberele ARC din România, i-au dezvoltat competențele de lectură, analiză critică, exprimare și creativitate. Prin aceste experiențe, Ana-Maria Luchița a dobândit abilități de voluntariat și de lucru în echipă, a descoperit pasiunea pentru literatură și cultură. Biblioteca a devenit pentru ea un spațiu al formării personale și profesionale, al prieteniilor și al dezvoltării continue. Povestea ei rămâne deschisă, continuând să se scrie prin fiecare activitate și experiență trăită.