Fuga de întomnare de Vasile Spinei sau revelația clipelor poetice - VIZIRU, Andrei (BIBLIOPOLIS, 2025)
Pe 7 februarie 2024, Biblioteca „Onisifor Ghibu” a găzduit lansarea volumului de haiku și senryū „Fuga de întomnare” de Vasile Spinei, moderată de poetul Iulian Filip. Cartea reflectă preocuparea autorului pentru estetica japoneză tradițională, exprimând efemeritatea, frumusețea naturii și reflecția asupra trecerii timpului. Haiku-urile lui Spinei se remarcă prin claritate și atenție la detalii, transmițând stări și emoții subtile. Volumul combină poeziile cu ilustrații fotografice. Criticii și poeții apreciază rigoarea, autenticitatea și forța interioară a textelor, evidențiind contribuția autorului la promovarea haiku-ului în contextul literaturii române.