DISTRIBUȚIA NORMALĂ ȘI EVALUAREA ACESTEIA - OPARIUC-DAN, Cristian (BIBLIOPOLIS, 2020)
Aproape permanent adusă în discuție, chiar dacă este destul de puțin înțeleasă, distribuția normală este prezentă în toate analizele de date și am putea discuta mult asupra relevanței sale din punct de vedere matematic în anumite ramuri ale disciplinelor socio-umane, însă este cert faptul că reprezintă una dintre cele mai utilizate distribuții de probabilități, uneori fiind și singura studiată mai detaliat. Despre modelul teoretic al distribuției normale am vorbit deja în curs, așadar nu vom reveni asupra unor noțiuni cunoscute, însă primul lucru pe care va trebui să-l avem în vedere este acela că distribuția normală este o distribuție de probabilități pentru variabile continui, lipsa continuității conducând la utilizarea eronată a acestui model.