BIBLIOTECA VĂZUTĂ DIN INTERIOR - POHILĂ, Vlad (BIBLIOPOLIS, 2020)
Cine citeşte cu o anumită regularitate revista noastră, de la apariţia ei încoace, poate o fi observat acest amănunt: an de an, în numărul „de toamnă” al BibioPolis-ului, inserăm grupaje de materiale consacrate Zilei profesionale a bibliotecarului. Astfel, patru ani la rînd, şi-au spus cuvîntul despre bibliotecari şi bibliotecă, despre munca bibliotecarilor şi despre impactul bibliotecii în comunitate, reprezentanţi ai intelectualităţii noastre: scriitori, gazetari, artişti, profesori universitari, plasticieni, tineri studioşi...