ŞI TOTUŞI, ŞI LA NOI SE MAI CITEŞTE - POHILĂ, Vlad (BIBLIOPOLIS, 2020)
Iată o întrebare pe care şi-o pun frecvent oameni aparţinînd diverselor categorii sociale şi profesionale, poate mai mult intelectualii: „Se mai citeşte la noi?!” Răspunsul este, de cele mai multe ori, unul şi acelaşi, aproape că la unison negativ: „Nu, nu se mai citeşte, acum. Cîndva, pe cînd eram noi tineri, adică prin anii ’60-’70 (’80’90...) ai secolului trecut, atunci toată lumea citea enorm, existau foarte mulţi «devoratori» de romane, de lucrări memorialistice şi alte genuri ale literaturii documentare. Se citea şi poezie, plachetele de versuri aveau tiraje foarte mari, ca să nu mai vorbim de cărţile de proză sau publicistică...”