Bibliotecara Ludmila Capița la o aniversare - VIZIRU, Andrei (BIBLIOPOLIS, 2026)
Ludmila Capița, director adjunct al Bibliotecii „Transilvania” din sectorul Ciocana, are peste trei decenii de activitate dedicată bibliotecii și cercetării bibliografice. A coordonat și realizat numeroase monografii și lucrări bibliografice, adesea în colaborare cu Lidia Kulikovski, consolidând patrimoniul cultural și profesional al bibliotecii. Este recunoscută pentru profesionalism și pasiune pentru carte, fiind descrisă ca un „cui de osie” al instituției. Activitatea sa include elaborarea de bibliografii moderne, care integrează studii, articole și fotografii, și implicarea în proiecte de promovare a lecturii. Monografia „Transilvania, trepte ale împlinirii sufletești” (2022) reflectă contribuția sa majoră la dezvoltarea componentei umane și culturale a comunității. Ludmila Capița valorifică comunicarea cu cititorii pentru a adapta și dezvolta servicii bibliotecare, demonstrând discreție și responsabilitate în tot ceea ce face.