Spațiul bibliotecii contemporane intre design arhitectural, participare comunitară și tehnologii inteligente - ȚURCAN, Nelly (BIBLIOPOLIS, 2026)
Revista presei reunește contribuțiile recente din literatura științifică internațională care abordează spațiul bibliotecii din perspective complementare, situate la intersecția dintre biblioteconomie, arhitectură, urbanism, științele sociale și tehnologiile informației. Articolele analizate în revista presei evidențiază importanța designului arhitectural, a proiectării participative, a tehnologiilor inteligente și a rolului bibliotecilor ca infrastructură socială, inclusiv pentru copii, adolescenți și comunități diverse. Accentul este pus pe adaptarea spațiilor la nevoile variate ale utilizatorilor, incluziune, etică și sustenabilitate, oferind profesioniștilor o imagine clară asupra tendințelor contemporane și fundamentând decizii strategice în biblioteconomie.