Standardizarea in informare şi documentare - COŞERIU, Tatiana (BIBLIOPOLIS, 2020)
Standardizarea este o activitate specifică prin care sunt stabilite prevederi destinate unei utilizări comune şi repetate, urmărind obţinerea unui grad optim de ordine într-un context. Această activitate constă în elaborarea, difuzarea şi punerea în aplicare a standardelor. Standardul este un document tehnico-normativ stabilit şi aprobat de un organism recunoscut, care determină reguli, linii directoare sau caracteristici pentru activităţi.