Viziuni privind rolul resurselor informaţionale în comunicarea ştiinţifică: (Studiu de caz) - COBLEAN, magistru în jurnslistică, Olesea (BIBLIOPOLIS, 2020)
Dezvoltarea vertiginoasă a științei și tehnicii determină necesitatea de a cerceta interacţiunea dintre subiecţii comunicării ştiinţifice, inclusiv de a analiza căile de difuzare şi utilizare a resurselor informaţionale. Totodată, R. Moldova urmează să parcurgă calea integrării şi afirmării în comunitatea internaţională, iar o dată cu aceasta - şi cea informaţională şi ştiinţifică. Explozia informaţională a condus la diferenţierea mai multor segmente ale comunicării, precum: sistemul info-do-cumentar, ziaristica, radioul şi televiziunea etc. Multiplele interferenţe dintre segmentele respective dovedesc că, în fapt, acestea constituie un complex in-terdisciplinar de mare anvergură a comunicării sociale, căreia îi aparţine şi comunicarea ştiinţifică.