UN POET INCONFUNDABIL – IONEL SIMOTA - Raileanu, Vitalie (BIBLIOPOLIS, 2020)
Recent, cititorii rafinați ai Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, dar și oaspeții Chișinăului, au trăit clipe memorabile și relevatorii prilejuite de o frumoasă întrevedere cu poetul Ionel Simota. Sala nuciferă a Bibliotecii a fost pentru câteva ore neîncăpătoare. Aici, printre cele șaizeci și opt de mii de titluri de Carte dăinuia… Poezia. Poetul Ionel Simota a oferit publicului ahtiat de lecturi memorabile volumul de versuri – Capitol cu îngeri. Dintr-un volum colectiv (Ed. Magic-Print, Onești).