POEZIA LUI DUMITRU BRĂNEANU ÎNTRE MEMORIE ȘI ANOTIMP - FONARI, Victoria (BIBLIOPOLIS, 2020)
După apariția mai multor volume de versuri anul 2018 devine pentru poetul Dumitru Brăneanu unul antologic. În Poeme pentru mai târziu textele sunt selectate din cărțile anterioare: – Suntem fiii acestui timp (Editura Conexiuni, Bacău, 2000), Suntem fiii acestui timp (ediție revizuită, 2002), Însemnări de pe acoperișul vieții (Editura Casa Scriitorilor, 2003), Vara târzie (Editura Junimea, Iași, 2006), A obosit lumina (Editura Ateneul Scriitorilor, Bacău, 2007), Pe muchie de poem / On a poem edge (ediție bilingvă, Editura Ateneul Scriitorilor, Bacău, 2008), Pelerin la templul cuvântului (Editura Ateneul Scriitorilor, Bacău, 2011).