PROGRAMUL „SĂ RE-AUZIM POVESTEA” – PLĂCEREA COPIILOR - TIMUȘ, șef, Secția dezvoltare servicii, Angela (BIBLIOPOLIS, 2020)
Programul de lectură cu voce tare „Să re-auzim povestea” are drept scop dezvoltarea simțului artistic și literar prin folosirea artei teatrale ca metodă activ-participativă a copiilor. Este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, care învață să comunice, să empatizeze, să socializeze și chiar să participe la interpretarea unei povești alături de bibliotecari și actori. Obiectivele programului vizează competențele de corelare dintre capacitatea de receptare și transmitere a unui mesaj de implicare și modificare a modelului inițial, parcurgerea traseului de apropiere dintre experiența personală a copilului și textul literar propus și valorificarea suportului acordat de ceilalți membri participanți.