BIBLIOTECA „OVIDIUS” – PROSPERITATEA UNUI SFERT DE VEAC ÎN COMUNITATE - CIOBANU, șef, Filiala „Ovidius” , Liuba; OSTAȘEVSCHI-URECHE, șef sector, Filiala „Ovidius”, Ana (BIBLIOPOLIS, 2020)
Biblioteca „Ovidius” a împlinit, în 2019, 25 ani de activitate. Această filială a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu” din Chișinău a fost inaugurată în urma încheierii unui protocol de colaborare între Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” din Constanța, în persoana regretatului director Dumitru Constantin Zamfir, și Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din Chișinău, în persoana doamnei Lidia Kulikovski, în anul 1994. Cu prilejul acestei aniversări, pe 3-4 octombrie 2019, au fost organizate Zilele Bibliotecii cu genericul Cunoaștere. Deschidere. Documentare: un sfert de veac pentru comunitate. Evenimentul a adunat scriitori, cercetători științifici, jurnaliști, profesori, pictori, parteneri, bibliotecari, dar și simpli utilizatori ai bibliotecii.