„CERT E CĂ ȘI PRIN CONTRIBUȚIA NOASTRĂ, BIBLIOTECA DE CARTE ROMÂNEASCĂ DIN CARTIERUL RÂȘCANI A DEVENIT O CATEDRALĂ A CĂRȚII”: Un interviu cu Nicolae BĂCIUȚ, șeful Direcției Județene pentru Cultură Mureș - ROGAC, Raia (BIBLIOPOLIS, 2020)
Născut la 10 decembrie 1956, la Chintelnic, Bistrița-Năsăud. Absolvent al Facultății de Filologie, secția română-engleză, Universitatea Babeș- Bolyai, Cluj-Napoca. Master în Administrație publică. Bursier MPA (SUA). Membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. Debut literar în 1975, debut în volum, cu versuri, în 1986, cu „Muzeul de iarnă”. În studenție, redactor la revista „Echinox”.