AXA LIBERTĂȚII ÎN POEZIA LEONIDEI LARI - FONARI, dr. conf., USM, Victoria (BIBLIOPOLIS, 2020)
Anul acesta poeta Leonida Lari ar fi împlinit 70 de ani. Este o toamnă care ne oferă șansa să-i revigorăm poezia. În 2014 scriitorul Ioan Mânăscurtă, în rol de editor, a realizat o frumoasă antologie a creației Leonidei Lari cu titlul Numai în ceruri (Chișinău: Princeps, 2014). În această toamnă a amintirii propun o interpretare a poeziei celei care a pledat cu vehemență pentru valorile naționale.