CERCETAREA „PROVOCAREA VERII” PROVOACĂ BIBLIOTECARII, PROVOACĂ UTILIZATORII. DATE ACTIVE, DATE PASIVE, DATE CONFORME - KULIKOVSKI, director adjunct, Conf. univ., Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Ceea ce se face se și măsoară. Asta știe fiecare individ implicat în realizarea unei sarcini, eveniment, proiect, inițiativă, program, serviciu. Evaluarea ca produs final depinde în mare măsură de ce date colectăm, cum facem conexiuni între ele, cum le interpretăm, cum și cu ce le comparăm. Secția Studii și cercetări a inițiat o cercetare în scopul identificării organizării și desfășurării procesului de implementare a programului Provocarea verii (managementul, randamentul, efortul, conceptul asigurarea cu cele necesare pentru buna funcționare a programului estival) prin ochii și experiența bibliotecarilor și a utilizatorilor participanți, prin prisma, deci, a datelor pasive.