„M-AM SIMȚIT ATÂT DE BINE LUCRÂND PRINTRE CĂRȚI, ÎNCÂT APROAPE UITASEM NECAZURILE DE SCRIITOR INTERZIS…”: Un interviu cu poeta Ana Blandiana - editor (BIBLIOPOLIS, 2021)
Scurt breviar biografic Ana Blandiana (Otilia Valeria Coman) s-a născut la 25 martie 1942, la Timișoara, în familia preotului ortodox Gheorghe Coman, originar din Murani, Timiș. După retrocedarea Ardealului de Nord, în 1944, familia Coman s-a mutat la Oradea, unde tatăl poetei a slujit ca preot la Biserica cu Lună – Catedrala Ortodoxă din Oradea. După instaurarea regimului comunist în România, preotul Coman a fost arestat ca „dușman al poporului”.