UNA CALDĂ, ALTA RECE ŞI...TOATE EXTRAORDINARE! - CĂPIŢĂ, Ionel (BIBLIOPOLIS, 2021)
Nici nu ştiu cui să mulţumesc cel mai mult: celui ce-a scris cartea Cu orice risc am sâ spun adevărul*, celor care au editat-o sau celui care mi-a oferit-o s-o citesc?! Dar să le luăm pe rînd. Cel care a scris cartea se numeşte Ovidiu Creangă, aşa cum remarcă în prefaţă Paul Goma: „Un alt Creangă: Ovidiu", adică altul decît sau altul după Ion Creangă, însă concomitent şi Ovidiu. Vă daţi seama că magistrul Paul Goma nu scrie chiar oricui cuvînt-înainte... Aici, însă, e un caz aparte: doar autorul nostru e şi Creangă, e şi Ovidiu! Iar abreviat, numele Domniei sale are alte conotaţii grozave: a) CO, adică„companie",fieîn sensul de „societate bună", fie cu înţelesul de „întreprindere capitalistă prosperă"; b) OK, şi aici comentariile sunt de prisos, căci toată lumea ştie ce înseamnă acest americanism!