Timpul american nu este egal cu timpul moldovenesc - HARJEVSCHI, Biblioteca publică de Drept, Mariana (BIBLIOPOLIS, 2021)
Continuu, de cîteva săptămîni, să mă tot întreb: de ce americanii mereu se îngrijorează de timp, de ce mereu caută să ştie cît e ora? Frecvent se uită la ceasuri, îşi verifică cu meticuliozitate corectitudinea acelor ceasornicelor, chiar şi a celor de la calculator. “Cît e ora?”, “Oare nu am întîrziat?", "Care este termenul limită al proiectului?’’, "Cît timp s-a scurs de cînd a început cursul?”... Aceste întrebări le poţi auzi oriunde: în staţiile de autobuz, pe holurile universităţii, în stradă, în timpul unei conversaţii amicale etc. Americanii par a fi obsedaţi de timp, de orar, de agendă, de “termeni prestabiliţi”, de date limite” etc.