EU, BIBLIOTECARUL: Cuvânt de salut pentru "Duplexul profesional". Profilul bibliotecarului: studii și cercetări recente (Chișinău, octombrie 2009) - FîNTîNARU, director, Biblioteca Județeană , Duiliu Zamfirescu" Vrancea, Teodora (BIBLIOPOLIS, 2021)
Eu, Bibliotecarul, din cămăruța aceasta cu cărți de unde vă scriu, mărturisesc, fara putință de tagada, ca nu aș putea trăi, dacă lumea aceasta a Verbului, careia mă închin, precum Faust odată, nu m-ar lăsa să viețuiesc, in armonie și impăcare cu miile de tomuri al căror paznic și familie sunt.