IMAGINEA BIBLIOTECII ESTE DE NECONCEPUT FĂRĂ CONTRIBUŢIA ENERGICĂ A ANGAJAŢILOR El - SCOBIOALĂ, şef Serviciu marketing, Genoveva (BIBLIOPOLIS, 2021)
Anul 2009 a fost desemnat de către Ministerul Culturii şi Consiliul Biblioteconomie Naţional din Republica Moldova drept An Naţional al imaginii bibliotecii publice în comunitate. S-a iniţiat şi un concurs cu premii pentru promovarea bibliotecilor în vederea creşterii ponderii şi prestigiului lor în societate. Nu ştim dacă în aceste condiţii precare autorităţile îşi vor onora promisiunile (de altfel, relativ simbolice), dar afirmăm cu siguranţă că Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu"şi-a luat în serios rolul de bibliotecă solicitată şi apreciată, cu priză la chişinăuieni, ambiţionându-se în a-şi impune prezenţa în comunitate, amplificând şi promovând activităţile şi acţiunile cu o mai mare intensitate.