Bibliotecile în schimbare: Lilia Canțîr - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2022)
Articolul analizează activitatea curentă a bibliotecilor și rolul personalului bibliotecii, determinate de schimbările generate de evoluția și utilizarea eficientă a tehnologiei informației pentru a satisface nevoile complexe ale utilizatorilor. Competențele și caracteristicile profesiei de bibliotecar în contextul globalizării și computerizării societății evidențiază direcțiile de dezvoltare profesională a personalului din biblioteci. The article analyzes the current activity of libraries and the role of library staff, determined by the changes generated by the evolution and efficient use of information technology to meet the complex needs of users. The skills and characteristics of the librarian profession in the context of globalization and computerization of society highlight the directions of professional development of library staff.