Sărbătorim independența Republicii Moldova și limba română la BM „B.P. Hasdeu”: Consemnare: Raia Rogac - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
Conferința științifică cu genericul „Lumina limbii române” s-a dorit a fi un omagiu adus Limbii Române, dar și un clopoțel de alarmă întru vorbire corectă a acesteia, protejarea și perpetuarea ei de către generațiile viitoare. Prof. univ., dr. hab. Irina Condrea de la Universitatea de Stat din Moldova, a prezentat informații competente și utile. Victoria Fonari a susținut o comunicare cu tema „Aripile limbii române în Renașterea Națională reflectată în poezie”, referindu-se mai întâi la importanța pe care au avut-o scriitorii în perioada de renaștere națională, în special în lupta pentru limba română și grafia latină.