Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” - 145. Dublu interviu magistral: „Norocul îi favorizează pe cei curajoși. Noi am fost! Consemnare: Raia Rogac - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
Piatra de temelie a unei transformări a Bibliotecii Municipale „B.P. Hasdeu”, a unei noi etape, cea mai valoroasă dintre toate timpurile a existenței sale, a fost pusă de către doamna Lidia Kulikovski, primul director general al instituției: proiecte și inițiative noi, parteneriate naționale și internaționale; crearea bibliotecilor minorităților naționale și bibliotecile de carte românească în baza colaborării cu o parte din bibliotecile județene din România și nu numai; modificarea cadrului legal al instituțiilor bibliotecare. Despre aceste și alte momente majore vor vorbi interlocutoarele jurnalistei Raia Rogar: Lidia Kulikovski și Mariana Harjevschi.