Expresia deplină a poeziei Alinei Purcaru: Vitalie Răileanu - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
Dacă nu e ușor a scrie versuri… și mai greu a devenit, în ultima vreme, a scrie despre versuri, deoarece unii poeți c-am au tăiat legătura cu cititorii. Ei bine, poeta Alina Purcaru vine dintr-o altă perspectivă – ea se atașează lecturilor predilecte… Dincolo de momente extatice ale cristalizării sentimentului erotic (puține, de altfel), de reverie și minciună romantică, în sfârșit, dincolo de teribilismul unui protocol cvasi-ironic în care este relegată suferința eșecului, profunzimea acestei poezii constă într-o dramă spirituală.