„Metafora între cuvânt și dramă” - monumentul literar al lui Tudor Palladi: Eugenia Manea-Cernei - admin, admin (BIBLIOPOLIS, 2023)
Eseurile lui Tudor Palladi sunt cele de esențe tari, cu o analiză profundă a operei fiecărui autor; ele mustesc de metafore, în lumina cărora ți se scaldă sufletul, dar și întreaga ființă. Stilul acestor eseuri este copleșitor – un stil inconfundabilul, care aparține doar lui Tudor Palladi. Când le citești, ai senzația c-au fost scrise cu pana muiată în raza de soare strălucitor sau, uneori, în acele raze mirifice, poleite de Selena (această planetă enigmatică și mirifică).