ZIUA BIBLIОGRAFIEI LA BIBLIOTECA MUNICIPALĂ „B.P. HASDEU” - FOIU, CID „Chişinău”, Taisia (BIBLIOPOLIS, 2020)
Creşterea rapidă a fl uxului de informaţie, procesul global de informatizare, ritmurile imprevizibile de dezvoltare a tehnologiilor informaţionale sunt factori care au condiţionat necesitatea formării unei culturi deosebite – cultura informaţională a personalităţii. Cultura informaţională a personalităţii este una din componentele culturii generale a omului, totalitatea concepţiilor informaţionale şi a sistemelor de cunoştinţe şi abilităţi care asigură activitatea independentă în ceea ce priveşte satisfacerea necesităţilor informaţionale individuale şi utilizarea tehnologiilor informaţionale noi.