NEASTÂMPĂR PROFESIONAL, SINONIM CU REUŞITA INSTITUŢIONALĂ Şl INDIVIDUALĂ - KULIKOVSKI, Dr. conf. univ. , Lidia (BIBLIOPOLIS, 2021)
Activitatea unui bibliotecar poate avea mai multe grile de apreciere: cum se prezintă la locul de muncă; în ce mod îşi construieşte relaţiile cu colegii şi cu conducătorii; cum se ajustează la exigenţele tehnologiilor informaţionale etc., etc. O oglindă fidelă a activităţii bibliotecarului este scrisul lui: articole; studii, cărţi... Volumul „Biblioteca şi bibliotecarul”: aspecte ale eficienţei profesionale* debutează cu un citat: „Trebuie să ai neastâmpăr în străfundul fiinţei şi mereu să te întrebi ca un copil curios", aparţinând scriitorului filosof Vasile Vasilache - foarte nimerit în faţa porţii care anunţă cunoaşterea unui profesionist, a unui expert, cum e şi Ludmila Corghenci.