PARTENERIAT ÎNTRE BIBLIOTECĂ ŞI SOCIOLOGIE - TROFIM, masterandă, USM, Nadejda (BIBLIOPOLIS, 2021)
Ce este moi uşor: sâ educăm o cultură a lecturii pentru tineri sou sâ vindem blugi albaştri? Ce este mai simplu: să vindem cartofi fri sau să convingem oamenii să utilizeze serviciile unei biblioteci? A schimba comportamentul, atitudinile societăţii faţă de carte, literatură şi bibliotecă este adesea mai complicat decît a vinde pantofi, pizza ori chiar a realiza emisiuni televizate. Diferenţa de bază între acestea constă în scopul vinderii lor: într- un caz vindem materie cenuşie, intelect şi lucruri intangibile, iar în celălalt caz comercializăm gust, miros, plăcere tangibilă.