BIBLIOTECILE CA SPATII FIZICE - OSOIANU, director adjunct, BNRM, Vera (BIBLIOPOLIS, 2021)
O comunitate, indiferent de dimensiuni, are nevoie de un spaţiu deschis pentru toţi, în care membrii comunităţii să se simtă bineveniţi, să poată discuta în voie, să pună la cale lucruri pentru binele comunităţii, să socializeze, asigurând în felul acesta coeziunea socială. Exact aşa cum o familie sau o casă are un spaţiu unde se întâlneşte toată familia, deşi fiecare are (sau ar trebui să aibă!) camera lui, aşa şi o comunitate trebuie să aibă un spaţiu unde se pot întâlni cu diverse ocazii membrii ei. Niciuna din instituţiile din raza unei comunităţi nu sunt mai indicate pentru această funcţie decât bibliotecile publice.