Inovația în formarea profesională la Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” - HARJEVSCHI, Mariana (BIBLIOPOLIS, 2024)
Articolul reflectă activitatea Centrului de Formare Continuă a Bibliotecarilor „Campusul competențelor” în perioada anilor 2014-2024. Actualmente, CFCB se bucură de următorii indicatori de performanță: peste 55 de formatori în echipa BM „B.P. Hasdeu”, peste 35 de formatori invitați din alte instituții, circa 91 671 de ore de formare profesională, circa 460 de ore de per bibliotecar instruit, peste 20 de parteneriate solide create pentru a livra instruiri. Subiectele instruirilor au variat în funcție de nevoile de formare a bibliotecarilor, schimbările în comunitate, tendinitele în domeniu, iar toate au avut drept mesaj faptul că originalitatea și nonconformismul pot avea un impact semnificativ asupra echipei și instituției. Oferta Campusului competențelor include o varietate de forme, mereu creative și inovative: de la tradiționalele ateliere în spații fizice, spre webinare online, de la evenimente cu o agendă clasică, spre evenimente în stil open space, de la evenimente dedicate pentru bibliotecarii rețelei municipale, spre evenimente regionale, internaționale, de la evenimente cu resurse și experți locali, spre invitați din alte domenii (precum cel educațional, IT, social, media etc.).