Vitalie Răileanu. Portret marinăresc în plină realizare - KULIKOVSKI, Lidia (BIBLIOPOLIS, 2024)
Articolul evidențiază atât abilitățile manageriale ale lui Vitalie Răileanu, în calitate de director al Bibliotecii „Onisifor Ghibu” și fondator al Laboratorul de Cercetări Literare și Biobibliografice „Onisifor Ghibu”, ci și capacitatea sa de a inova în domeniul biblioteconomic și literar. Vitalie Răileanu este descris ca un căutător neobosit al noutății, care folosește critica literară pentru a conecta cărțile cu cititorii. De asemenea, articolul descoperă complexitatea personalității lui Vitalie Răileanu ca poet, care explorează teme precum singurătatea și căutarea identității umane.