O incursiune în timp: 30 de ani de activitate și performanță la biblioteca „Ovidius” - CIOBANU, Liuba (BIBLIOPOLIS, 2025)
Materialul articolului readuce în prim-plan fondarea în 1994, la Chișinău, a Bibliotecii „Ovidius” cu sprijinul Bibliotecii Județene „Ioan N. Roman” din Constanța. De-a lungul anilor, Biblioteca „Ovidius” și-a fidelizat utilizatorii cu activități precum ateliere creative, cenacluri literare și inițiative educative care au transformat biblioteca într-un spațiu viu de învățare, socializare și dezvoltare culturală. Biblioteca a realizat mai multe proiecte și programe inovatoare, printre care „Caleidoscopul copiilor”, „Ars Adolescentina” și „Trolleybook”.