Din Jurnalul „Provocarea verii 2024”: „Știm la bibliotecă” - JUC, Liliana (BIBLIOPOLIS, 2025)
Articolul evocă Programul estival „Provocarea verii 2024” organizat de Biblioteca „Târgoviște”, care promovează lectura activă, gândirea critică și creativitatea copiilor și preadolescenților prin activități educative bazate pe conceptul STREAM (Știință, Tehnologie, Lectură, Inginerie, Artă, Matematică). Ediția a VI-a, intitulată „Știm la bibliotecă”, a oferit un spațiu diversificat, cu sesiuni interactive despre sănătate, drepturile umane, natură, artă și cultură locală, îmbogățite de întâlniri cu specialiști, excursii și ateliere practice. Programul a evidențiat importanța cunoașterii și a stimulării curiozității, fiind apreciat pentru impactul său educațional asupra participanților.